مشاوره پذیرش اوراق بهادار در بورس/ فرابورس:


انجام خدمات پذیرش در بورس اوراق بهادار یا فرابورس با توجه به دستورالعمل صدور مجوز و فعالیت مشاور پذیرش مصوب 9 بهمن 1387 هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس/فرابورس انجام می‌شود.
خدماتی که شرکت کارگزاری تدبیرگران فردا در فرآیند پذیرش اوراق بهادار در بورس/فرابورس ارائه می‌نماید شامل مراحل زیر است:
1. برگزاری جلسه با مسئولین شرکت متقاضی پذیرش و نمایندگان سهامدار عمده به منظور تشریح فرآیند پذیرش و نقش کارگزاری در این فرآیند
2. ارائه مشاوره و انجام همکاری‌های لازم در راستای آماده‌سازی و تهیه مدارک و مستندات مورد نیاز پرونده‌ی پذیرش شامل امیدنامه و برنامه کسب و کار
3. هماهنگی جلسه‌ی هیئت پذیرش و حضور در جلسه‌ی مزبور به منظور ارائه‌ی توضیحات لازم به اعضای هیئت پذیرش به همراه نمایندگان شرکت متقاضی
4. ارزش‌گذاری و تعیین قیمت پایه هر سهم جهت عرضه در روز نخست عرضه‌ی اولیه
5. بازاریابی و برگزاری جلسه معارفه‌ی شرکت متقاضی پذیرش و عرضه‌ی اولیه سهام شرکت به یکی از دو روش نهایت تلاش (Best Effort) یا تعهد پذیره‌نویسی (Firm Commitment)


خدمات مشاور پذیرش دربورس اوراق بهادار و فرابورس و بورس کالا


توسعه بازار سرمایه به پذیرش شرکتهای جدید در بورس اوراق بهادار بستگی دارد و شرکت کارگزاری راهنمای سرمایه گذاران تاکنون تعداد زیادی از شرکتهای متقاضی پذیرش در بورس را شناسایی و پس از عقد قرارداد مربوطه نسبت به پذیرش آنها اقدام و نهایتا سهام آنها در بورس مورد داد و ستد واقع گردیده است. همچنین واحد پذیرش این شرکت در فرابورس و شرکت بورس کالای ایران خدمات مشاور پذیرش را به نحو مطلوب ارائه می دهد.
ارائه مشاوره به منظور پذیرش در بورس طبق دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار تهران مصوب 1386/10/01 هیئت مدیره سازمان بورس انجام می­گیرد. لازم به ذکر است که طبق ماده 22 دستورالعمل فوق الذکر کلیه درخواست های پذیرش اوراق بهادار، به همراه مدارک و مستندات موضوع ماده 25 این دستورالعمل، بایستی توسط مشاور پذیرش (شرکت کارگزاری تدبیرگران فردا) به بورس ارائه شده و پس از احراز تکمیل مدارک در بورس ثبت گردند.
شرکت کارگزاری تدبیرگران فردا تا کنون مشاوره پذیرش چندین شرکت از جمله شرکت های سبحان دارو، کی بی سی، اعتلای البرز و ... را با موفقیت بر عهده داشته است.
مراحل پذیرش در بورس
1. بعد از دریافت درخواست متقاضی پذیرش، جلسات آشنایی و توجیهی در رابطه با فرآیند پذیرش و آشنایی با قوانین و مقررات با شرکت برگزار می­شود. و شرایط شرکت برای احراز شرایط ورود به بورس یا فرابورس بررسی و در صورت داشتن شرایط قرارداد مشاوره منعقد می­شود.
2. در مرحله بعد به منظور آماده ­سازی شرکت متقاضی برای ورود به بورس مستندات شرکت جمع­ آوری شده و بصورت تفصیلی تر مورد بررسی قرار گرفته و با دستورالعمل های سازمان بورس مطابقت داده می شود.
3. بعد از بررسی های اولیه گزارش کسب­ و کار شرکت و امیدنامه (Prospectus) جهت ارائه به بورس تهیه می­شود و درصورت تایید بورس نام شرکت در فهرست نرخ های بورس درج و امیدنامه آن منتشر می­شود. کارگزاری می تواند بعد از تکمیل این مرحله اقدام به تهیه گزارش ارزش­گذاری هر سهم (Valuation) نماید.
4. در مرحله نهایی شرکت کارگزاری راهنمایی­ های لازم را جهت هماهنگی با شرکت سپرده گذاری به منظور ایجاد نماد معاملاتی و امور مربوط به بازاریابی و برگزاری جلسه معارفه شرکت متقاضی و عرضه اولیه آن در بورس


مشاوره عرضه اوراق بهادار:


الف) مشاوره عرضه اوراق بدهی
انواع اوراق بدهی (یا درآمد ثابت) در ایران، انواع اوراق (صکوک) مشارکت، اجاره، مرابحه، استصناع، سلف و .. می باشد که کارگزاری تدبیرگران فردا آمادگی دارد به عنوان مشاور عرضه در زمینه بررسی و ارزیابی اقتصادی و تهیه طرح توجیهی با شرکت ها همکاری نماید. همچنین این کارگزاری مشاوره لازم در مورد انتخاب و عقد قرارداد با ارکان ضامن، بازارگردان و متعهد پذیره نویس را به مشتریان خود ارائه می نماید.
این کارگزاری تا کنون مشاوره عرضه به دو شرکت بهساز کاشانه تهران و لیزینگ ایران و شرق را در زمینه انتشار اوراق بر عهده داشته است
ب) مشاوره عرضه اوراق بهادار در زمینه ی تأسیس شرکت
انجام خدمات در این حوزه با توجه به ضوابط و دستورالعمل‌های سازمان بورس و اوراق بهادار (شامل دستورالعمل ثبت و عرضه عمومی اوراق بهادار مصوب 25 دی‌ماه 1385 شورای عالی بورس و ضوابط استفاده از خدمات مشاوران عرضه اوراق بهادار مصوب 15 تیرماه 1387 هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار) خواهد بود. در این فرآیند مواردی همچون تهیه مدارک و مستندات لازم برای پرونده‌ی ذیربط پس از انعقاد قرارداد، نمایندگی قانونی مؤسسین نزد مراجع ذی‌صلاح به منظور پیگیری مراحل قانونی پذیره‌نویسی اوراق بهادار، تهیه برنامه کسب و کار شرکت سهامی عام (Business Plan)، تهیه طرح اساسنامه شرکت سهامی عام مطابق با قوانین و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار، تهیه و تکمیل بیانیه ثبت تأسیس شرکت سهامی عام، تهیه طرح اعلامیه پذیره‌نویسی، ...، بازاریابی و عرضه انجام می‌شود.
ج) مشاوره عرضه اوراق بهادار در افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی عام
طبق ضوابط استفاده از خدمات مشاوران و عرضه اوراق بهادار مصوب 15 تیرماه 1387 هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت‌های کارگزاری می‌توانند به عنوان مشاور عرضه اوراق بهادار در زمینه افزایش سرمایه کلیه شرکت‌های سهامی عام غیر بورسی و شرکت‌های بورسی، خدمات خود را ارئه نمایند. همچنین شرکت‌های بورسی با سرمایه 50 تا 150 میلیارد ریال و سایر شرکت‌های سهامی عام با سرمایه مساوی یا بیش از 100 میلیارد ریال صرفاً از طریق مشاوران عرضه تقاضای خود را ارائه خواهند کرد.

در این راستا شرکت کارگزاری تدبیرگران فردا با توجه به مفاد قانون بازار اوراق بهادار و دستورالعمل ثبت و عرضه عمومی اوراق بهادار خدمات خود را به شرح زیر ارائه می‌نماید:
1. بررسی برنامه یا طرح موضوع تأمین مالی ناشر و ارائه‌ی مشاوره درخصوص شیوه‌ی تأمین مالی مناسب
2. ارائه‌ی مشاوره درخصوص قوانین و مقررات عرضه اوراق بهادار و تکالیف قانونی ناشر
3. ارائه‌ی راهنمایی‌های لازم جهت تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه
4. بررسی اطلاعات، مدارک و مستندات تهیه گزارش توجیهی و در صورت لزوم اخذ نظر کارشناسان یا اشخاص حقوق ذی‌صلاح درخصوص گزارش‌های یاد شده

تعهد پذیره نویسی


پذیره‌نویسی، فرآیند خرید اوراق بهادار از ناشر و یا نماینده قانونی آن و تعهد پرداخت وجه کامل آن طبق قرارداد است. و تعهد پذیره نویسی تعهد شخص ثالث برای خرید اوراق بهاداری است که ظرف ‌مهلت«پذیره‌نویسی» به ‌فروش نرسد. بر اساس این تعریف می‌توان گفت نهاد متعهد پذیره‌نویسی شخصی جدا از خریداران اوراق است و در صورتی که اوراق بهادار مطابق پیش‌بینی‌های انجام شده به فروش نرسد، نهاد واسط موظف خواهد بود تا با انعقاد قرارداد با متعهد پذیره‌نویس مابقی اوراق را به او بفروشد و با استفاده از این روش منابع لازم جهت خرید دارایی مورد نظر را فراهم آورد. متعهد پذیره‌نویسی بر این اساس هرشخصی است که خرید سهام پذیره‌نویسی نشده را ظرف مهلت مقرر تعهد و تضمین می‌کند. و پذیره نویس شخص ثالثی است که خرید سهامی که ظرف مهلت پذیره نویسی به فروش نرسد را تعهد کرده است و حسب مورد نقش رهبری، مدیریت و هماهنگی امر پذیره نویسی را بعهده دارد.
متعهد پذیره‌نویسی توسط بانی معرفی و در صورت کفایت سرمایه با تأیید سازمان انتخاب می‌گردد. یکی از کسانی که می‌تواند به عنوان متعهد پذیره‌نویسی انجام وظیفه کند کارگزاری است.
پذیره‌نویسی مرحله اولیه انتشار اوراق بهادار است و مرحله بعدی عرضه عمومی است. کارگزاری می‌تواند متعهد پذیره‌نویسی قرار گیرد، و در عین حال می‌تواند به عنوان عامل فروش نیز انجام وظیفه نمایداز این رو کارگزاری در مرحله پذیره‌نویسی اوراق بهادار، عامل فروش اوراق است و همین شرکت در مرحله عرضه عمومی در صورتی که اوراق به فروش نرسد، متعهد پذیره نویسی هم بوده و باید اوراق باقی مانده را خریداری نماید. شرکت کارگزاری تدبیرگران فردا آمادگی آن را دارد که در راستای خدمت رسانی و کمک به شرکت ها در زمینه اننتشار انواع اوراق بهادار، و با در نظر گرفتن شرایط شرکت ها تعهد پذیره نویسی اوراق آنها را بر عهده بگیرد.


تهیه برنامه کسب و کار



کارگزاری بعد از توافق و انعقاد قرارداد به تناسب نیاز متقاضی اقدام به تهیه گزارشات توجیهی (Feasibility Study) و برنامه کسب وکار(Business Plan) مطابق چارچوب های معین می نماید.
گزارشات توجیهی (FS):.
ایجاد هر پروژه­ای مستلزم سرمایه­گذاری است. سرمایه­ گذاری یعنی تخصیص و صرف منابع محدود به منظور حصول اهداف و نتایج مشخص. لذا اطمینان از اینکه منابع محدود وجاهت دارد ضروری است و این توجیه ناظر بر دو وجه است. یکی اینکه در پرتو این سرمایه ­گذاری اهداف مورد نظر تامین شود و دیگر اینکه مقرون به صرفه­ترین برنامه کار و یا راه رسیدن به اهداف مورد توجه قرار گرفته باشد. در یک گزارشات توجیهی در پی آنیم تا با شناسایی و تحیلی گزینه­های متنوع فنی، اجرایی و ارزیابی­های اقتصادی و مالی گزینه ­ها و ملاحظات اجتماعی سرمایه­گذاری، مناسبترین گزینه برآورنده نیاز را انتخاب کنیم. اگر چه چارچوب مطالعه گزارشات توجیهی، تقریباً ثابت است ولی از آنجا که حدود نوع و دقت اطلاعات در مراحل انجام این مطالعه تغییر می­کند ممکن است در بیش از یک مرحله و تحت عناوین پیش مطالعه، امکان سنجی اولیه و امکان سنجی نهایی صورت پذیرد. سرفصل­های گزارشات توجیهی اولیه به قرار زیر می­باشد:
• بازنگری، بازبینی و اعلام نظر در مورد مطالعات پیدایش طرح
• تعیین و تحلیل گزینه ­های فنی طرح
• تحلیل اقتصادی و مالی گزینه­ های طرح
• بررسی اجتماعی و ارزیابی آثار و پیامدهای اجتماعی هر گزینه
• ارزیابی فنی، اقتصادی، مالی و اجتماعی گزینه های مختلف طرح و اولویت­ بندی آنها
• تهیه گزارش امکان سنجی اولیه

برنامه کسب­ وکار (BP) : طرح کسب ­وکار، نوشت ه­ای توصیفی و جامع در مورد کسب وکار یک موسسه، گروه یا فرد کارآفرین است. این طرح حاوی بررسی­های دقیقی در خصوص تولیدات یا خدمات یک شرکت، بازار و مشتریان، رقبا، منابع انسانی، منابع تامین مالی، تکنولوژی و ابعاد فنی محصول یا خدمات و ... است. یکی از مهم­ترین کارکردهای طرح تجاری این است که با تدوین آن، کارآفرین می­تواند عوامل داخلی و خارجی درگیر در کسب­ وکار خود را شناسایی و اثر آنها را بر روی فعالیت خود بررسی نماید. همچنین طرح کسب­ وکار به عنوان نقشه راه(Road map) شرکت می­باشد که مسیر حرکت شرکت را تعیین می­کند. نهایت اینکه طرح کسب­ وکار به عنوان یک سند کلان است که از آن انواع گزارشات مورد نیاز شرکت جهت توجیه مخاطبین استخراج می گردد.